23 Septembrie 2023 01:19:58
Navigare
Utilizatori conectaţi
· Vizitatori conectaţi: 7

· Membri conectaţi: 1
vesarina

· Membri înregistraţi: 21
· Cel mai nou membru: fish33fi
Horoscop Personalizat
Introduceti data nasterii si cititi horoscopul dumneavoastra de astazi!
Ziua :
Luna :
Anul :

FusionTube

Video Categories:
Influenta televevizorului in dezvoltarea vorbirii
FusionTube » Autismul » Influenta televevizorului in dezvoltarea vorbirii

Influenta televevizorului in dezvoltarea vorbirii

Thumbnail Image

Influenta televevizorului in dezvoltarea vorbirii

Description

Televizorul aprins în fundal afectează dezvoltarea limbajului copiilor.....

Televizorul aprins în fundal afectează dezvoltarea limbajului copiilor, au descoperit cercetătorii americani într-un studiu.

Deși zgomotul televizorului în fundal este un fenomen obișnuit în cele mai multe case, un studiu al cercetătorilor americani a descoperit că acesta afectează dezvoltarea limbajului copiilor, deoarece părinții vorbesc mai puțin cu aceștia când televizorul este aprins, conform dailymail.co.uk.

Argumentul oamenilor de știință americani este că limbajul copiilor se dezvoltă când aceștia își ascultă părinții, iar părinții discută mai puțin cu copiii când televizorul este aprins.

În cadrul experimentului, publicat în Journal of Children and Media, părinții unor copii cu vârstele cuprinse între 12, 24 și 36 de luni au fost observați în timp ce interacționau cu aceștia în timpul unor jocuri.
Grupul de părinți și copii a fost observat timp de o oră, iar jumătate din acest timp, televizorul era aprins în fundal.

Cercetătorii au observat că, în timp ce televizorul era aprins, numărul de cuvinte și de fraze, precum și numărul de cuvinte noi rostite de părinți, au fost mai reduse decât în timpul în care televizorul era stins.

Având în vedere că limbajul utilizat de părinți are o legătură intrinsecă cu dezvoltarea limbajului copiilor, rezultatele studiului sugerează că expunerea prelungită la zgomotul de fond al televizorului are o influență negativă asupra acestui proces.

În Statele Unite ale Americii, copiii sub 24 de luni au parte, în medie, de 5,5 ore de zgomot de fond produs de televizor pe zi.

"Noile noastre rezultate, alături de cercetările anterioare privind efectele negative ale zgomotului de fond al televizorului asupra (...) interacțiunii dintre părinți și copii, arată că emisiunile de televiziune care nu sunt adresate copiilor ar trebui evitate cât mai mult posibil", a spus Tiffany Pempek, autoarea studiului.

"Cel mai bine ar fi ca părinții să se joace cu copilul lor fără să fie distrași de zgomotul televizorului din fundal", a precizat Tiffany Pempek.

Deși, până acum, recomandările aveau în vedere expunerea directă la televizor, rapoartele recente au arătat efectul negativ potențial al expunerii la zgomotul de fundal, despre care părinții ar putea crede că nu are niciun efect asupra copilului
Added on decembrie 23 2014 01:04 By contact
Influenta televevizorului in dezvoltarea vorbirii viewed 2672 times.
Comments: 2
Average Rating:5

Comentarii
1296 #1 fubaaro
la 02 octombrie 2018 04:05:57
jak zerowac na potrzebujacych opaska na haluksy opinie po rozczarowaniu http://haluksy-leki.pl/jak-zerowac-na-potrzebujacych-opaska-na-haluksy-opinie-po-rozczarowaniu/
1332 #2 miedniczek
la 15 iulie 2019 19:04:55
bolace haluksy co robic haluksy-leki.pl/separator-palucha-koslawego-qmed-opinie-doswiadczenia/ jak najszybciej schudnac
Postează un comentariu
Te rog conectează-te pentru a posta un comentariu.
Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Excelent! Excelent! 100% [1 Vot]
Foarte bine Foarte bine 0% [Nu există voturi]
Bine Bine 0% [Nu există voturi]
Mediu Mediu 0% [Nu există voturi]
Slab Slab 0% [Nu există voturi]
FusionTube Stats
· Total Videos: 25
· Total Video Categories: 9
· Latest Video: Merkel aruncata la locul ei ....
· Most Watched Video: Steaua Sperantei - Reabilitare si terapie autism [83945 Views]
Video Tags
Morometii Secretul lui Bachus Steaua Sperantei - Reabilitare si terapie autism Reparatii echipamente Iasi - 0749.99.00.89 IMPRUMUTUL "1 DEGET" NOI CEI DIN LINIA INTAI.1985 Curatari injectoare Iasi cheloo - statul e tarfa cu care esti obligat sa te Cheloo - unde se termina visele Parodie 'La Matache' REPARATII ECHIP. MAKITA IN IASI - 0749.99.00.89 SCULE MAKITA IASI - 0749.99.00.89 MISS MAKITA 2013 - REPARATII ECHIPAMENTE MAKITA- I Incarcari AC Iasi si Climatizare Auto Baltagul
R8HL Sprachen
Nivo Slider
Cele mai citite stiri
AUTISM ·Ce este autismul !Vizualizari:22891
Person Of Interest ·Person of Interest -ep.22Vizualizari:11238
Reparatii alternatoare-electromotoare Iasi ·Reparatii alternatoare IasiVizualizari:10798

baxterus.ro
baxterus.ro
 • Ce este autismul !

  01 februarie 2015
  AUTISMAutismul este o tulburare a creierului care interfera adesea cu abilitatea de a comunica si de a relationa cu cei din jur. Semnele autismului se dezvolta aproape indotdeauna inaintea implinirii varstei de 3 ani, desi aceasta afectiune este uneori diagnosticata abia mai tarziu. In mod tipic, parintii devin ingrijorati atunci cand observa ca fiul/fiica lor nu incepe sa vorbeasca si nu raspund...
 • Person of Interest -ep.22

  12 mai 2013
  Person Of InterestSezonul 2 episodul 22
 • Reparatii alternatoare Iasi

  07 mai 2013
  Reparatii alternatoare-electromotoare IasiService SCM - sos.Pacurari 94 Reparatii alternatoare - electromotoare Testare acumulatori auto Verificare instalatie electrica Reglari faruri
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
Facebook
Pagină generată în 0.03 secunde - 68 interogări 45,701,735 vizite unice